Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

En härlig dag på ett folktomt Tylösand

Under vår vecka på camping i Varberg åkte vi ner till Tylösand utanför Halmstad. Sveriges kanske mest kända strand låg nästan helt öde så här i mitten på juni. Det blev en skön dag med snäckplockning och promenader i vattenbrynet.

tylösand, halmstad, strand, västkusten

Flera kilometer nästan folktom sandstrand en solig dag i juni. Det är nästan magiskt.

Hotel Tylösand och Solgården

Helgen efter midsommar varje år brakar det loss. Då startar det stora partajet på Solgården bakom Hotel Tylösand med After Beach varje dag och konserter med stora artister på kvällarna. En solig dag kan 30 000 personer samsas på stranden. After Beach och partaj är kanske inget för barnfamiljer så vi tyckte det var perfekt att besöka denna otroligt vackra strand på försäsong. Det är någonting helt särskilt med att få en solig dag nästan helt ensam på en sån här plats.

Hotel Tylösand, strand, hotell, spa, halmstad

Per Gessles eget Hotel Tylösand ligger inbäddat i sanddynerna.

tylösand, strand, hotell, halmstad

En vacker väg över sanddynerna ner till den lockande stranden.

Familjevänlig camping

Tylösand kanske är mest känt för Hotel Tylösand och förknippat med fest och partaj. Men en bit längre bort på den sju kilometer långa stranden finns en familjevänlig camping, First Camp Tylösand. Det är en fin och välutrustad camping där du kan bo i eget tält, husvagn eller hyra en mysig stuga. Till barnen finns Blix Barnklubb och stora lekplatser. Vuxna kan vara med på gruppträning eller sluta upp på campingens egna Trubadur-kvällar. Vi åkte förbi campingen och den såg riktigt fin ut. Tänk bara att bo så nära denna härliga strand?!

tylösand, strand, halmstad

Att leta snäckor är ett rofyllt evighetsgöra som roar både stora och små.

tylösand, strand, snäcka, halmstad

Resultatet av snäckletandet.

Livräddarna i Tylösand

På Tylösand råder speciella strömförhållanden. Därför bevakas stranden varje sommar av livräddare. Livräddarna har bevakat Tylösand sen 1958 och där finns även Nordens enda Livräddarskola. Skolan utbildar årligen ett 50-tal legitimerade livräddare.

tylösand, strand, bad, glass

Ett perfekt avslut på en fin dag. Glass med fin utsikt över Tylösand.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>