Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Höstlov på nöjespark

Snart är det dags för höstlov igen. Kidsen får en vecka ledigt och från skolan och då är det perfekt att dra iväg på en liten minisemester. Utbudet av aktiviteter på höstlovet har fullkomligt exploderat på sista tiden. De flesta av våra största nöjesparker har numera öppet på vårt höstlov med halloween-tema. Här kommer några tips på lite skoj att göra på höstlovet.

pumpor, halloween, höstlov

Fira ett rysligt höstlov på Gröna Lund, Liseberg eller Kolmården.

Rysligt kul höstlov på Kolmården

Vår största och finaste djurpark håller öppet hela höstlovet. Parken är pyntad i halloween-tema med spindelväv och pumpor. Mystiska och kusliga väsen har tagit sig dit från de mörka skogarna och smyger runt i parken. Det blir precis så där lagom läskigt så att det passar för både stora och små. Upplev delar av parken med Bamses Värld, Safari och delfinshowen Life. Titta på de spökliga föreställningarna och spana efter parkens djur som är extra pigga på hösten.

Boka in en natt eller två på Vildmarkshotellet så fortsätter det rysligt roliga på kvällen med ansiktsmålning och spökdisco. Det blir också halloween-pyssel och i restaurangen serveras det halloween-meny. Boka ett weekend-paket så får du en natt på hotellet och två dagar i parken.

Vill du hellre vänta lite och gå på en julmarknad kan du läsa mitt inlägg med tips på nöjesparker som har öppet i december.

Skansen bjuder på folktro och magi på höstlovet

På Skansen firas höstlov med folktro och magi. Lyssna på spännande berättelser, få råd från kloka gumman och komponera ihop en egen påse med örter som kan skydda mot onda ting. I flera av gårdarna berättas det läskiga historier och på Bollnästorget tänds fyrfaten så att alla kan grilla korv. På Bollnästorget möter du också kloka gumman som kan ge råd om hur man beskyddar sig mot det onda. Något som kan komma väl till pass i den nalkande skymningen.

Förboka någon av de organiserade vandringarna med spännande tema. På Skogens hus bjuds det på pyssel och en utställning om Djur i folktro. På Skansen får du uppleva ett traditionellt höstlovsfirande som spelar på vår nordiska mystik och kuslighet. Skansen har öppet alla dagar året runt.

Halloween på Liseberg

På vackra Liseberg firas halloween i hela 16 dagar. Hela parken pyntas och får ett nytt utseende och fylls av skräckhus och magiska väsen som förtrollar. För att passa besökare i olika åldrar finns det läskigheter i olika nivåer. Få kalla kårar genom att besöka Vinden där alla de glömda har fått komma fram i ljuset….eller ta en mardrömslik åktur på Haunted Mansion. På scenen spelas en mörk varieté. Boka in en hotellnatt så kan du passa på att upptäcka mer kusligheter i Göteborg.

Premiär för höstlovsöppet på Gröna Lund

Gröna Lund satsar i år för första gången på att ha öppet på höstlovet. De slår på stort genom att ha alla åkattraktioner öppna. Lilla området är lagom läskigt pyntat för de mindre barnen med pumpor, häxor och spöken. De kan också besöka Pettson och Findus värld som är pyntad för att passa in i halloween-temat. Två gånger per dag blir det barnföreställning på lilla scenen.

Större barn och andra lite mer vågade kan bege sig till stora området där läskigheterna är lite mer intensiva. Här kan du besöka fyra olika skräckhus. De riktigt läskiga områdena kommer att vara tydligt markerade så att man själv kan välja hur mycket läskigheter man vill uppleva. Gröna Lund håller öppet hela höstlovet.

Tomteland och Orsa Rovdjurspark

Upplev Dalarna i höstskrud och boka ett boendepaket med inträde till både Tomteland och Orsa Rovdjurspark. I parkerna är det kusligt pyntat och aktiviteterna går i halloweens-tecken. På sagolandet Tomteland blir sagorna verklighet och besökare får vara med i de spännande sagorna tillsammans med alla väsen och figurer som finns i parken.

Välj mellan att bo på Mora-parken eller Orsa camping. På båda ställena händer det något extra på kvällarna. Disco-bowling med spök-tema finns på båda ställen och restaurangerna serverar läskiga bufféer med maskar och ögon och annat rysligt.

Höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld

På Astrid Lindgrens Värld firas hösten på ett traditionellt sätt med höstmarknad. Träffa Pippi, Emil med familj eller Rasmus och Paradis-Oskar. Kling och Klang håller i allsång tillsammans med Prusseluskan. Stor höstmarknad i parken med hantverk och närproducerade livsmedel. Det är pyntat med eldar och halm för att värma upp i höstmörkret och på flera ställen grillas det ekologiska korvar över öppen eld. På kvällen bjuds det på kvällsteater och en park som lyses upp av hundratals marschaller.

Just Astrid Lindgrens Värld är en av våra absoluta favorit-parker. Vi har varit där inte mindre än fem gånger de senaste åren. Tre gånger på sommaren och två gånger på höstlovet. Vi tycker att det är så mysigt att strosa runt i parken som är så vackert pyntad. Tempot är lite lugnare och det är inte lika mycket folk som på sommaren. Plötsligt stöter du på Pippi eller Emil till barnens förtjusning! Så vi kan verkligen rekommendera att åka till Astrid Lindgrens Värld på höstlovet.

Läs mer om vårt senaste besök på Astrid Lindgrens Värld på höstlovet.

Kryssning på höstlovet

Varför inte ta en kryssning på höstlovet. Alla de tre stora kryssningsrederierna Silja Line, Viking Line och Birka Cruises har laddat upp med något extra skoj för höstlovslediga barn. Det bjuds på särskilt kryssningsprogram med bland annat spök-disco, godis-bingo och ansiktsmålning. Några av barnens favorit-artister är bokad för att uppträda och det finns lek-värdar ombord som leker och skojar med barnen under hela kryssningen. En kryssning på hösten är aldrig fel, farleden till och från Stockholm klassas som en av världens vackraste och på höstlovet är den färgsprakande i höstens alla färger och vackrare än någonsin.

Höstlovs-SPA på Sätra Brunn

Strax utanför Sala ligger en mycket fin gammal kurort som idag bevaras och drivs av en ideell stiftelse. Här finns flera av de gamla husen bevarade som societetshuset, kapellet och pensionat. Det finns även ett modernt badhus med en varmbassäng, bubbelpool och ångbastu. Här kan du boka ett paket med boende på pensionatet Skogsgården, entré till badhuset och frukost och middagsbuffé. På eftermiddagen och kvällen blir det halloween-pyssel och spökjakt. Läs mer om spöklov på Sätra Brunn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>