Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Hyra stuga på camping i Apelviken i Varberg

Förra sommaren hyrde vi stuga på fina campingen apelviken.se. Vi hade en riktigt skön vecka med sol, bad och lite krabbfiske.

apelviken, camping, varberg

Poolen besöktes varje dag. Dock var den mycket kall.

Femstjärnig camping

Apelviken.se är en av landets ganska få femstjärniga campingar. Det är en stor anläggning som ligger precis vid havet ca två kilometer från Varbergs centrum. Här kan man bo i sin husvagn, tält, stuga eller lägenhet. Campingen är riktigt stor och det finns allt man kan behöva. Restaurang, pizzeria, glasskiosk, affär och minigolf t ex.

apelviken, camping, varberg, minigolf

Minigolfbanan låg fint alldeles nere vid vattnet. Nu är vi ju inga golfproffs direkt men banan var ganska svår och absolut inte för barn. Men Maja tyckte det var skoj ändå att prova på.

Vill man ha en skön semester är detta en bra plats, bara att strosa mellan badet, glasskiosken och stugan. Önskar man lite mer aktiviteter finns mycket att göra inne i Varberg. Räcker inte det är det bara en liten biltur till Tylösand, Äventyrslandet eller Ullared.

Läs mer om vårt besök på Äventyrslandet i Halmstad!

 

apelviken, camping, varberg, västkusten

Från campingen leder en fantastiskt fin strandpromenad in till Varberg centrum. Utsikten är magnifik.

Camping med god service

Denna stora familjecamping har verkligen all service du kan behöva. Det finns två restauranger, en med tacobuffé och en pizzeria med à la carte. En hyfsat stor mataffär där du kan köpa det mesta du behöver plus strandsaker och fiskegrejer. Det finns flera fina lekplatser, minigolfbana och stora fräscha servicehus.

apelviken, camping, varberg, västkusten

En av campingens fina lekplatser. Den här ligger utanför affären och har fin utsikt över apelviken och stranden. Maja träffade direkt en kompis som bodde i en husbil.

Apelviken.se har ett smart system så att du slipper bära med dig pengar och nycklar inne på området. När du checkar in får du ett armband som du sen kan ladda med pengar som du betalar med. Det fungerar även som nyckel till stugorna. Mycket smidigt att kunna gå och bada och slippa ta med kort, pengar och nycklar. Armbandet gäller överallt på campingen. I affären, restauranger, glasskiosken och till duscharna i servicehusen.

 

apelviken, camping, Varberg, Västekusten

Vi testade den prisvärda tacobuffén på restaurangen vid poolen, helt ok. Där serveras även frukostbuffé som bör beställas dagen innan.

Hyra stuga

Vi hyrde en stuga som egentligen är en lägenhet. Det finns compact- och comfortlägenhet att välja på. Båda lägenheterna är i två plan. Vi hade en sk compactlägenhet med plats för fyra personer. Det fanns tre bäddar i rummet uppe och nere i köket fanns en väggfast säng som kunde fällas ner, den är bara för personer som väger max 50 kilo. Vi sov alla tre däruppe men väggsängen var mycket bra att ha som förvaring och mysig koja åt Maja.

apelviken, camping, varberg, västkusten

Maja tyckte att den lilla väggsängen i köket var mysig att ha som koja.

Lägenheten var mycket fräsch och välutrustad men eftersom att den var uppdelad på två plan kändes den ibland trång och opraktisk. Det blev ganska jobbigt att springa upp och ner i trappen för att hämta saker. Det fanns heller ingen yta alls för Maja att kunna röra sig och leka på.

camping, apelviken, varberg, västkusten

Det fanns tv både i sovrummet uppe och nere i köket. Det fanns även gott om förvaring med en liten klädkammare och två sängbord.

Lägenheterna låg i en liten klunga av röda hus med fyra i varje hus. Till varje lägenhet finns också en möblerad uteplats. Vi hade verkligen tur och fick en uteplats som vätte mot en fin gräsmatta med kvällssol. Har man mindre tur kan man få uteplats på innergården mellan husen. Där inne var det ganska trist med betongplattor och ingen utsikt. Den enda nackdelen med vår uteplats var att det var så mycket fåglar där. Måsar, kajor och sparvar. Det gick inte att lämna någonting ätbart obevakat i en sekund ens.

apelviken, camping, varberg, västkusten

Det var perfekt med en stor gräsyta utanför för Maja att springa runt på. Uteplatsen kändes och lagom avskild och privat.

camping, apelviken, varberg, västkusten

Inte lika trevligt att sitta på betongplattor inklämd bland husen.

Färska räkor ett måste på Västkusten

Om man besöker Västkusten tycker vi att det är ett måste att äta färska räkor minst en kväll. Vi köpte räkor och många goda tillbehör på den förträffliga Ica Kvantum som finns inne i Varberg centrum. Där fanns en mycket fin delikatessdisk som kunde locka med många frestande färdiglagade rätter och även efterrätter. Perfekt att köpa på sig nåt gott till middagen och gå ut på nån klippa och njuta av havet och solnedgången.

camping, varberg, apelviken, västkusten

Uppdukat för skaldjursfest i det lilla köket.

färska räkor, camping, västkusten

Smarrigt värre med färska räkor.

Krabbfiske i solnedgången

På campingens affär köpte vi ett krabbmetar-set med hink och metrev med en klädnypa på. Som bete tog vi en burk räkor. Sen gav vi oss ut på klipporna i solnedgången. Tyvärr var det nog lite tidigt på året, mitten på juni, för vi lyckades endast fånga ett par minikrabbor. Men Maja tyckte det var kul och spännande att se krabborna komma fram ur tångruskor och vrår för att försöka ta betet. Verkligen härligt att kunna gå ut på kvällen och beundra utsikten över havet och klipporna.

camping, varberg, apelviken, meta krabba

Maja tyckte det var spännande att meta krabba.

meta krabba, västkusten, barn

Vi lyckades få upp ett par mycket små gulliga krabbor.

Bra betyg

Vi hade en mycket fin vecka på apelviken.se och Varberg. Campingen och boendet får bra betyg. Varberg är en mycket fin stad med mycket roligt att hitta på. Vi åker gärna tillbaka!

camping, västkusten, lekplats, barn

En sista lekstund innan vi styr kosan hemåt!

 

Vill ni läsa mer om camping kan jag rekommendera en mycket trevlig blogg om en familj som reser Europa runt i sin husbil. I bloggen Freedom travel får man många tips på resmål och campingar men även praktiska tips som rör husbilen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>