Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Resa till Polen med barn

Vårt grannland Polen börjar bli ett riktigt populärt resmål. Med all rätta måste jag säga. Polen är nära och har mycket att erbjuda. Dessutom till bra priser.

En fin sandstrand utanför Gdansk.

En fin sandstrand utanför Gdansk.

Populärt och prisvärt att resa till Polen

Polen har på sista tiden blivit ett populärt resmål. Många lockas av variationen mellan moderna storstäder och traditionell landsbygd. Polen kan även erbjuda sina turister lång sandstränder, utförsåkning, historiska byggnader och fina spa-hotell.

Till Polen kan du resa året runt. Prisläget är fortfarande prisvärt så här kan du unna dig lite extra. Vädret är lite mildare än här i Sverige. Det märks speciellt på våren som kommer tidigare, då är det också en utmärkt tidpunkt att besöka Polen.

En vacker vy över berg och sjö i södra Polen.

En vacker vy över berg och sjö i södra Polen.

Dinosaurieparker

Polen har flest dinosaurieparker i Europa så har du barn som diggar dinosar så är det ett hett tips att besöka någon av landets alla parker. Det finns att välja på.

Häftigt att få vandra runt bland naturtrogna dinosaurier.

Häftigt att få vandra runt bland naturtrogna dinosaurier.

Det finns flera parker utspridda över hela Polen men den som är närmast oss är Leba Park som ligger en bit öster om Gdansk. Förutom att spana in alla häftiga dinosauriemodeller i naturlig storlek kan ni besöka ett läskigt spökhus, testa höghöjdsbanan, titta på filmen Walking with dinosaures på Dino-bio, klappa djuren på Mini-zoo och mycket mer. En dagsentré på 40 PLN motsvarar ungefär 90 SEK, det måste väl anses som ett bra köp.

SPA-resa till Polen

I Polen finns en fin gammal kurortstradition så det finns gott om SPA-hotell. Många av de bästa ligger vid Östersjökusten och på flera av dem är barn välkomna. Att ta med familjen på en SPA-resa till Polen är mycket prisvärt. Paketpris för en familj på två vuxna och två barn går på ca 10 000 kr. Då ingår boende, halvpension och dagliga behandlingar. Väljer ni ett SPA-hotell nära Gdynia kan ni dessutom passa på att ta med barnen till upptäckarcentret Expyriment.

 

Res till Polen med båt och flyg

Polen är nära och det går enkelt och snabbt att ta sig dit. Flyg från Stockholm och Göteborg flera gånger per dag. Föredrar du att åka båt så går det färja från Nynäshamn, Karlskrona, Trelleborg och Ystad.

Gdansk bjuder på fina vyer över vatten och anrika byggnader.

Gdansk bjuder på fina vyer över vatten och anrika byggnader.

 

One Response to Resa till Polen med barn

  1. […] Resa till Polen med barn – Cirkus Alfredo. Vårt grannland Polen börjar bli ett riktigt populärt resmål. Med all rätta måste jag säga. Polen är nära och har mycket att erbjuda. Dessutom till bra priser. En fin sandstrand utanför Gdansk. Populärt och prisvärt att resa till Polen Polen har på sista tiden blivit ett populärt resmål. Många lockas av variationen mellan moderna storstäder och traditionell landsbygd. Till Polen kan du resa året runt. En vacker vy över berg och sjö i södra Polen. Dinosaurieparker Polen har flest dinosaurieparker i Europa så har du barn som diggar dinosar så är det ett hett tips att besöka någon av landets alla parker. […]

    Permalink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>