Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Fritidsresor uppdaterar sitt Blue Village-koncept

Fritidsresor kommer under våren 2016 att uppdatera sina koncepthotell Blue Village. Man kan säga att dom vässar till servicen lite extra och erbjuder bl a gratis barnklubb för barn på 3-11 år, fräschare boende och fler aktiviteter för hela familjen.

bamseklubben, Alcudia, Mallorca

Fritidsresors Blue Village är ett populärt koncept för barnfamiljer. Nu försöker dom bli ännu bättre och erbjuda mer service sina resorter.

Blue Village blir Blue Village Family Life

Just nu har vi ingen resa inplanerad, tyvärr, men det hindrar inte mig från att nörda runt på resebolagens hemsidor och kolla upp alla deras familjehotell. För mig är det halva nöjet med att resa, att få välja resmål och planera. På Fritidsresor. se hittade jag någonting intressant.

Under våren kommer dom att uppdatera sitt Blue Village-koncept till Blue Village Family Life. Uppdateringen kommer bl a att erbjuda fler aktiviteter för hela familjen, barnklubb för barn under tre år och flera och modernare boendealternativ.

Barnklubbar för alla åldrar

Bamse Club

Fritidsresors mest kända barnklubb är kanske Bamseklubben. Den kommer såklart att finnas kvar men i en lite ny tappning. Avgift och krav på förbokning slopas. Nu kan du istället bestämma på plats vilka dagar barnen ska vara med på det roliga. Den nya Bamse Club är för barn mellan tre och fem.

Jag tycker det är riktigt bra att man inte behöver boka klubben i förväg. Det var en av dom saker jag tycker var en nackdel jämfört med barnklubben hos Ving. Den största fördelen, det pedagogiska upplägget med planerade aktiviteter och rutiner, väljer Fritidsresor att behålla.

Baby Club

I Baby Club kan barn under tre år umgås med jämnåriga och tas om hand av internationella och skandinaviska barnvärdar. Denna klubb måste dock bokas och betalas hemifrån. Väl på plats kan familjen bestämma vilka dagar barnen ska lämnas in.

@611

I klubben @611 kan barn i låg- och mellanstadieåldern träffas och ha skoj. Här bjuds på lite tuffare aktiviteter som sport, trolleriskola och experiment. Den här klubben är kostnadsfri och kan bokas på plats inför varje tillfälle.

Barnklubbarna kommer att kunna bokas vid flera tillfällen på dagtid och upp till tre kvällar i veckan.

The Hangout

Tonårsklubben The Hangout kommer att finnas kvar. Här kan teensen hänga tillsammans utan föräldrar och småsyskon. Eftersom Fritidsresors Blue Village-hotell är internationella så är det här ett gott tillfälle att träffa kompisar från andra länder. Ibland blir det lite mer arrangerade aktiviteter som filmvisning och pizzakväll.

Fler och fräschare rumstyper

Fritidsresor hakar på trenden att erbjuda rumstyper för den stora familjen såväl som singelfamiljen. En till nyhet är att du nu på flera hotell kan boka tillägget ”pool” vilket betyder swim-up eller privat pool. I tillägg till att välja storlek på rummet kan du även välja standard i flera olika nivåer. Det går även att boka passande tillägg såsom sulky och barnsäng eller en kyl fylld med frukostmat och dryck.

Underhållning varje kväll

Bamseparaden runt poolen varje dag blir kvar. Nyhet nu blir att Thomson Travels maskot Thomson the Dog också går med i täten. På kvällarna bjuds på show på stora scenen och för den som önskar sig något lite mer stillsamt kommer det att finnas lite lugnare underhållning i någon av loungerna. Underhållningen kommer att vara både på skandinaviska och engelska både för barn och vuxna.

Sport för hela familjen

Precis som innan kommer den sportintresserade ha ett stort utbud av aktiviteter att välja på. Stort gym och flera schemalagda klasser varje dag. Välj tex mellan yoga, aerobics, sumba och vattengympa.

Spännande nyheter

Det nya konceptet Family Life kommer att lanseras i april 2016. Jag måste erkänna att det låter lockande med alla dessa nyheter. Det som lockar just oss mest är nog att kravet på att boka barnklubben hemifrån tas bort. Det passar oss bättre att bestämma på plats vilka aktiviteter som Maja ska haka på. Samtidigt gillade vi det pedagogiska upplägget i Bamseklubben som nästan liknade förskola. Nya planerade aktiviteter varje dag, tex cirkusskola, leka doktor och att vara en bra kompis som börjar och avslutas med samling och sång.

Vår familj har ju testat på både Blue Village-konceptet och Vings motsvarighet Sunwing Resort. Vi bodde på Blue Village Alcudia Pins på Mallorca i augusti. Sen har vi åkt med Ving två gånger, till Sunwing Fanabé Beach på Teneriffa och Sunwing Arguíneguin Seafront på Gran Canaria.

Över lag tyckte vi bäst om Sunwing. En anledning var att barnklubben kändes smidigare och mer flexibel samt att på Sunwinghotellen finns Miniland dit man kan gå och leka och pyssla under hela dagen. Just ett öppet lekrum med lite leksaker och dyl var något vi saknade på Blue Village. Nu är det ju mycket möjligt att det finns på andra hotell men just på Alcudia Pins fanns det inte.

Sen tycker vi att Vings hotell kändes lite modernare och fräschare. Nu med uppdateringen kanske Fritidsresor kan erbjuda samma standard. Det tål att undersökas i alla fall. Synd bara att Blue Village-hotellen så ofta har en bit till centrum. Visst, dom har ofta ett helt perfekt läge direkt vid stranden men vi vill inte bara ligga och sola utan tycker att det är kul att kunna ta en promenad i ett samhälle och ha något att titta på.

Men klart är att det ska bli spännande att se hur Fritidsresors uppdatering kommer att falla ut. Det märks att dom har lyssnat på sina gäster i alla fall och det måste vara en god förutsättning för att lyckas.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>