Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Tom Tits Experiment i Södertälje

I slutet på november fick vi lust att hitta på nåt kul med Maja över dan. Eftersom det var mörkt och ruskväder ute ville vi gärna vara inomhus. Så kom vi på att testa om Maja var gammal nog att uppskatta Tom Tits Experiment i Södertälje. Det var hon så vi hade en kul och klurig dag där tillsammans med moffar!

 

tom titt, tomtits, experiment, södertälje

Tom Tits Experiment i Södertälje bjuder på roliga klurigheter för alla åldrar.

Experiment för barn i alla åldrar

Vi var lite fundersamma innan om det skulle vara så att Maja, snart fyra år, skulle vara lite för liten för att kunna uppskatta Tom Tits. Det behövde vi inte oroa oss för. Hon tyckte det var toppen att få springa runt och undersöka allt klurigt och kul som fanns. Det bästa med Tom Tits är nog att här är det röra och inte bara titta som gäller och barn älskar det!

tomtits, tom titt, experiment

Tänk att få klättra in i en lastbilshytt och få undersöka allt. Det var nästan så att Maja ville spendera hela dagen där inne.

Håll koll på alla experiment med hjälp av Tom Tits-appen

För att få ut mer av besöket kan man ladda ner Tom Tits egen app till både iPhone och Android. Där finns karta över alla våningar och information om alla klurigheter och experiment. Ett tips är att ladda ner den redan hemma så kan man förbereda sig för det finns mer än man kan tro att uppleva.

tom titt, tomtits, södertälje, öppettider

När man kommit in genom entrén sköljer nyfikenheten och upptäckarglädjen över en. Kul att se barn som vuxna helt uppslukade av allt finurligt som fanns att testa på.

Ett hus fullt av upplevelser

Tom Tits är flera våningar fulla med massa skoj. Själva kvadratytan är ju ganska liten om jämför med t ex en nöjespark men den ytan är verkligen utnyttjad till max, i kubik. Det finns verkligen något intressant för alla åldrar. Många av experimenten har även olika nivåer av svårighet. En del kan barnen själva klura ut, en del kan man upptäcka tillsammans och på många av grejerna är barnen överlägsna oss vuxna!

tom titt, tomtits, experiment, södertälje, öppettider

Utmana ditt sällskap på ett minst sagt koncentrationskrävande experiment. Det gick ut på att föra en ögla runt en kurvig stålbåge utan att nudda den. Båda är kopplade till ett larm så inget fuskande är möjligt. Inte så lätt som det låter vill jag lova!

tom titt, tomtits, experiment, södertälje

Moffar får lyssna på Majas skönsång genom en röstförvrängare. Detta var en av Majas favoriter.

tomtits, tom titt, experiment, södertälje

Morfar testar att gå på lina. Maja klarade sig också bra, bara med lite, lite hjälp.

Enkel men underhållande Bubbel-show

Om man besöker Tom Tits så får man inte missa någon av deras shower. När vi var där var det en såpbubbel-show. Det var en relativt enkel men mycket underhållande uppvisning i hur man kan blåsa såpbubblor på lite olika vis. Killen som uppträdde var ganska blygsam men lyckades ändå engagera barnen på ett bra sätt.

tom titt, tomtits, experiment, sädertälje

Showen visade bland annat hur man kan blåsa en fyrkantig såpbubbla. Jo, det går faktiskt!

Lunchbuffé och ekologiskt café

Om man blir hungrig finns en restaurang och ett café. Vi hann med att testa båda. Vi tog lunchbuffé i restaurangen. den var helt ok, det fanns mycket att välja på. Till barnen fanns typ köttbullar, korv och pannkakor. Sen var det varmrätter av husmanskoststyp och salladsbuffé.

tomtits, tom titt, lunch, äta

Så här såg bufféns varmrätter ut.

tom titt, tomtits, äta, lunch

Och så här såg salladsbuffén ut.

Vill man ha något lättare fanns ett fräscht ekologiskt café. Vi hann med att köpa lite drycker och småfika där. Där fanns ett fint utbud av ekologiska drycker såsom juice från Saltå Kvarn och kokosvatten. Till min stora förtjusning fanns också vårt favoritgodis från Ekorrens Ekologiska där.

tom titt, tomtits, café, mat, äta

Det ekologiska caféet hade mycket som frestade.Vi köpte lite drycker och Ekorrens Ekologiska smågodis.

Tom Tits öppettider

Tom Tits Experiment har öppet året runt. Öppettiderna varierar med årstiderna. Nu på vintern är det stängt mån-tisdag förutom på sportlov och påsklov då det är öppet hela veckan. För mer information kolla in Tom Tits egen hemsida här!

tomtits, tom titt, södertälje, akvarium

Testa på hur det känns att kliva in i ett akvarium!

Tom Tits experiment på sommaren

På sommaren finns ännu mer att upptäcka för då är trädgården öppen. Den är full av en massa skoj som vi längtar efter att få uppleva tillsammans med Maja nästa gång vi åker dit. Vi missade (Maja var för liten att åka själv) ju också det bästa denna gången; den fyra våningar höga rutschkanan! So, we will be back!!!

Ett annat tips på dagsutflykt är trevliga djur- och nöjesparken i Furuvik.

tom titt, tomtits, experiment, södertälje

Om man har svårt att välja vilket av alla häftiga experiment man ska testa kan man ta denna experiment-snurra till hjälp.

tom titt, tomtits, rutschkana

Rutschkanan sparar vi till nästa gång!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>