Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Äventyrslandet i Halmstad

Äventyrslandet i Halmstad drivs av Axels Tivoli så om du tycker om att åka karusell är det här det rätta stället. Förutom många, många karuseller finns det även ett Smurfland, Dinosaurieland, Piratland och ett Miniatyrland. Om inte det räcker finns det också några häftiga vattenrutschbanor och en äventyrspool.

äventyrslandet, halmstad, tivoli, västkusten

Maja var sugen på att testa Äventyrspoolen men tyvärr var den alldeles för kall, iskall faktiskt, synd.

Tivoli med många karuseller

Eftersom Äventyrslandet i Halmstad ägs och drivs av Axels Tivoli som du säkert känner igen från marknader och festivaler över hela Sverige, så finns det gott om tivoli-karuseller. De flesta karuseller är av den portabla typen som brukar finnas på kringresande tivolis. Det finns karuseller till lite olika åldrar men jag skulle tro att de flesta är för lite mindre barn. Maja, 3,5 år, tyckte det var toppen och åkte bl a Masken-bergochdalbanan, Tekopparna, Minibilar och Hästkarusell. För större barn finns det en lite häftigare Bergochdalbana, Sjörövargunga och Radiobilar.

äventyrslandet, halmstad, tivoli, västkusten

En av dom mindre barnkarusellerna som var populär hos Maja.

äventyrslandet, halmstad, tivoli, bergochdalbana

Masken är en klassiker som alltid är lika populär.

Hälsa på Smurfar, Dinosaurier och Pirater

När man har tröttnat på karuseller är det bara att fortsätta bort mot dom olika Tema-länder som finns i parken. Äventyrslandet är ingen stor park till ytan så varje Tema-land är inte så jättestort. Men det finns ändå något skoj att hitta på i varje land.

äventyrslandet, halmstad

Smurflandet upplever man bäst genom att åka flodfärden. En lugn färd i en liten rund tunna som är lagom spännande för mindre barn.

äventyrslandet, halmstad

Ett av Smurfarnas hus i Smurflandet. det är tveksamt om det här är de äkta licenserade smurfarna dock….

Dinosaurielandet består av flera riktigt fina och välgjorda dinosauriestatyer. För att uppleva dinosaurierna på nära håll kan man gå på ett system av hängbroar och träkojor som uppskattas av barnen.

äventyrslandet, halmstad

I Dinosaurielandet finns flera naturtrogna dinosauriestatyer.

äventyrslandet, halmstad

Maja tyckte det var kul att springa runt på hängbroarna.

äventyrslandet, halmstad

Efter att ha tittat på dinosaurierna kan man leka arkeolog och gräva i sanden efter dinosaurieben.

Piratlandet består i stort sett av ett piratskepp med vattenkanoner på ombord och på land. När vi var där var det även Pirat-show ett par gånger om dagen. Nu var vi där tidigt på säsongen men det kändes som att Äventyrslandet var lite av en byggarbetsplats med avspärrningar och halvfärdiga grejer.

äventyrslandet, halmstad

Maja och Erik ombord på Piratskeppet. Se upp bara om du är ombord, det finns vattenkanoner på kajen!

äventyrsland, halmstad

Vi trodde först att det här var når slags lustigt hus man kunde gå in i men det var bara en kuliss. Dessutom lite hafsigt avspärrad med plastband vilket gav ett sjavigt intryck.

Grillad kokkorv till lunch

Det finns två matställen inne på Äventyrslandet. En grillrestaurang med Western-tema som serverar en lunchbuffé och en helt vanlig grillkiosk som säljer korv och hamburgare. Personalen bestod av de sedvanliga unga sommarjobbarna. Kvalitén blev därefter, jag beställde grillad korv med pommes frites och när jag fick maten upptäckte jag att dom hade tagit en kokkorv som dom grillat!

äventyrslandet, halmstad

Grillad kokkorv någon?!

äventyrslandet, halmstad

Det gäller att se upp när man sitter och äter vid grillkiosken. Det finns flygande korvsnappare i form av stora måsar som är riktigt fräcka. Låt inte barnen bära sin mat till borden, måsarna är blixtsnabba!

Billig entréavgift men också låg kvalité

Det bästa med Äventyrslandet i Halmstad är att det inte kostar så mycket att gå in. Men å andra sidan så är det lite si och så med kvalitén på attraktionerna. Man får lite känsla av kringresande tivoli. men det behöver ju inte alltid vara dåligt. Allt som allt var det ändå et prisvärt besök. En stor fördel är att allt inne i parken ingår. Tycker man om att åka karusell så är den här nöjesparken helt klart värt ett besök. Det är även kul att det finns lite av varje att göra om man har barn i olika åldrar. Mindre barn kan åka barnkaruseller och större barn kan testa dom mer vågade vattenrutschbanorna Chocken, Väggen och Tornado. Om ni ska bada så tänk på att åka dit en riktigt varm dag för det var helt iskallt vatten i alla bassänger. Vår Maja är badgalen och ganska tålig men hon grät när vi gick i vattnet, så kallt var det. Verkligen synd för annars hade vi en riktigt trevlig vistelse på Äventyrslandet i Halmstad.

äventyrslandet, halmstad

Här har karusellens hästar pyntats med dammvippor, troligen från Lidl som låg tvärs över gatan. Det såg verkligen lustigt ut!

Läs mer om vår vecka i Varberg på Västkusten här!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>