Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Bamseklubben

Bamseklubben är Fritidsresors barnklubb för barn i åldern 3-5 år. Den finns på alla Fritidsresors Blue Village och även på en del utvalda Blue Star-hotell. Förutom i Bamseklubben dyker Bamse och hans vänner upp på scenen med en Bamse-show och vid poolen för en Bamse-parad. Då är alla barn på hotellet välkomna att komma och titta och kanske även få en riktig Bamse-kram!

fritidsresor, barnklubb, charter, familjehotell, barnsemester

Bamse på besök på Bamseklubben, då gör alla barnen tummen upp!

Bamseklubben på Alcudia Pins Mallorca

Vi bokade Bamseklubben åt vår dotter på 3,5 år när vi var på Blue Village Alcudia Pins på Mallorca. Bamseklubben bokas i förväg hemifrån innan resan. Det kostar ca 500 kr för en vecka. Då får man hem ett litet Bamse-paket innan resan som innehåller en T-shirt, ryggsäck, keps och en liten bok som på ett pedagogiskt sätt förklarar hur Bamseklubben ska gå till. På så sätt börjar det spännande redan hemma.

Den lilla boken beskriver att alla barn ska ta med sitt favoritgosedjur på resan. I boken finns både egen biljett och pass till gosedjuret. Maja tyckte det var kul och spännande att läsa om Bamseklubben och allt roligt som skulle hända. Den lilla ryggsäcken rymmer ungefär allt som hon behövde för flygresan.

charter, barn, mallorca, alcudia, familjehotell, barnklubb

Här försöker mamma fotografera lilla piraten som kommit från Bamseklubben men det går inte så bra.

Pedagogiskt genomtänkt barnklubb

Om man har bokat en veckas semester kommer det att bli fem träffar med Bamseklubben. Varje träff är två timmar och schema delas ut vid incheckning på hotellet. Bamseklubben är verkligen pedagogiskt genomtänkt. Ledarna möter upp föräldrar och barn utanför och går igenom vad som ska hända på dagens möte. När man hämtar kommer en ledare ut först och berättar om vad klubben har hittat på för spännande. Under den vecka Maja var med hade dom bl a lekt doktor med gosedjuren, varit pirater och letat efter en skatt, pratat om hur man ska vara en bra kompis och haft cirkusuppvisning. Varje möte är tänkt att vara roligt och lekfullt men även lärorikt.

bamseklubben, barnklubb, hotell, charter, barn, familj, resa

En gång i veckan kommer självaste Bamse på besök på Bamseklubben.

Dans på scenen med vargen

En kväll i veckan kan de barn som vill vara med på kvällens show och få dansa på scenen med någon av Bamses vänner. Det är verkligen en höjdpunkt för alla föräldrar att få se sina små älsklingar stå i centrum och uppträda. Ladda videokameran och ta med näsdukar för du kommer definitivt bli rörd till tårar. Det blev i alla fall jag!

charter, resa, barn, familj, show, underhållning, all inclusive

Spänd förväntan när showartisterna värmer upp publiken och barnen väntar på att få gå upp på scenen.

För äldre barn mellan 6-11 år finns Fun Break där barnen får träna på dans och koordination och även uppträda på scenen med en dansshow.

charter, hotell, all inclusive, barn, familj, resa, underhållning

Inte ett öga torrt hos föräldrarna när barnen uppträder tillsammans med Vargen.

Bra betyg för Bamseklubben

Vi var mycket nöjda med Bamseklubben. Maja var glad över att få träffa barn som hon efter hand blev kompis med. Att få ha klubbens T-shirt och keps på var hon mycket mallig över och det märktes att hon tyckte om att ha något eget att gå till utan oss föräldrar. Två timmar var också ganska lagom tid för varje träff. Ledarna var verkligen supertrevliga och proffsiga, det kändes helt tryggt att lämna sitt barn i deras händer. Enda nackdelen är kanske att man blir lite låst vid att ha något uppbokat varje dag. Fast om man nu är på en sån här familjeresort där allt finns så kanske man ändå inte lämnar området så ofta. Vi tyckte i alla fall att det var skönt att kunna ligga och läsa/sola/simma/träna ifred en liten stund varje dag.

charter, barnklubb, all inclusive, resa, barn, familj

Redo för Bamseklubben med T-shirt och kepsen på!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>