Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

7 tips på roliga saker att göra med barn på höstlovet

Höstlovet närmar sig och barnen får ledigt från skolan. Allt sedan höstlovet blev etablerat som ett årligt skollov har aktiviteterna denna vecka bara ökat. Här är tips på 7 roliga saker att hitta på med höstlovslediga barn.

alv, pippi långstrump, höstlov, astrid lindgrens värld

Fira höstlovet på Astrid Lindgrens Värld så får du chansen att stöta på Pippi Långstrump och hennes vänner!

1. Höstlov på Astrid Lindgrens Värld

Vad kan vara bättre än att fira höstlov tillsammans med Pippi, Ronja, Emil och deras familjer och vänner? Du kan titta på roliga föreställningar, leka i Villa Villerkulla eller gå runt på hantverksmarknaden. När du strosar runt i parken är det mycket troligt att du får syn på någon av de populära figurerna från din favoritsaga. Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby öppnar sina portar varje dag hela höstlovet.

2. Rysligt Halloweenfirande på Kolmården

Den som önskar sig ett lagom läskigt höstlov bland vilda djur ska åka till Kolmården. Parken är öppen hela veckan och bjuder på massor av skojiga höstlovsaktiviteter. Eller vad sägs om Spökbal, Minihäxmusikal eller magisk eldshow!

3. Höstlovs-SPA på Sätra Brunn

Den anrika kurorten Sätra Brunn utanför Sala har öppet året runt. Men på höstlovet ordnas någonting alldeles extra för alla barn som kommer på besök. Barnen kan vara med på spökjakt, spökpyssel, äta en Spökbuffé bl a och skulle det inte räcka kan dom ta ett bad i den 35 grader varma simbassängen. Paketpriser både med eller utan övernattning

4. Höstlov i Skärgården på Seglarhotellet i Sandhamn

Det anrika Seglarhotellet i Sandhamn må vara båtfolkets mecka sommartid men på höstlovet tas det över av piratbus och skattjakt. Hotellet bjuder på ett späckat schema från det att barnen kliver av färjan tills att de kliver på igen ett dygn senare.

5. Möt häxor och spöken på Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna bjuder på spöktåg, spökstig och sagostund under hela veckan. Förutom djuren så är det många läskiga figurer som häxor och spöken som smyger runt i parken. Spökdisco varje dag! Alla barn som kommer utklädda får en liten present.

6. Besök biblioteket

Vill ni inte resa så långt kanske ni ändå kan ta er till närmaste bibliotek. Kolla in vad ditt lokala bibliotek har för program för höstlovet. De flesta bibliotek brukar bjuda på allt från barnteater, spökhistorier till maskeraddisco. Det bästa; allt är gratis!

7. Gå på museum

Passa på att besöka ditt lokala museum. Höstlovet börjar bli ett stort event över hela landet och många museum passar på att locka lite yngre besökare genom att erbjuda roliga aktiviteter hela veckan. Priset brukar vara fördelaktigt eller gratis.

Eller så passar ni bara på att vara lite lediga och stannar hemma och myser. Vad är ert bästa att-göra tips inför höstlovet?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>