Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Besök på Kulturhuset i Stockholm

Jag har ju skrivit om det förut, Rum för barn på Kulturhuset. Men jag vill bara få tipsa om denna kreativa lilla oas mitt i Stockholm igen. Ända sedan vi var där förra gången så har Maja tjatat om att få åka dit igen.

rum för barn, kulturhuset

Inne i bildverkstan har dom olika teman. Denna gång fanns en hel hink med tapetklister och en hel vägg att klistra fast tidningar på. Vilken lycka!

 

I helgen hälsade jag och Maja på morfar i Stockholm. Jag hade ett möte på lördagen men vi tog ledigt från förskolan och åkte dit redan till fredag lunch. Maja har länge pratat om att hon vill tillbaka till det där stället där man får ”stå och måla”. Då menar hon när vi var på Rum för barn sist och hon fick vara i bildverkstan och måla på staffli.

papier maché, barn, rum för barn

Yeeej, kul att få måla med tapetklister.

Denna gång var det ett annat tema i bildverkstan. Ett som var mycket uppskattat av Maja! Där fanns en hel hink med blått tapetklister, en massa tidningar och en hel vägg att kladda och klistra på. Maja var så glad och lycklig. Hon blev lite kompis med en annan liten tjej och dom klistrade i kapp och dansade lite smått till den latinamerikanska rytmiska musiken som spelades. Och skrattade mycket!

pyssel, tapetklister, tidningar

Maja var helt lyrisk och klistrade och klistrade i nästan två timmar.

diska, barn

När barnen är klara kan dom själva diska sakerna vid den lilla lagom stora diskbänken. Något som var mycket uppskattat.

När vi väl tagit oss ut från bildverkstan var det inte så lätt att ta oss ut från Rum för barn. Där finns spännande saker överallt. Inne i ett av rummen hade Naturskyddsförening informationskampanj. Maja fick gå på skräpjakt och lyckades så bra att hon blev belönad med en fin knapp.

naturskyddsföreningen, klimat, natur

Naturskyddsföreningen informerade om hur många år det tar för naturen att bryta ner några av våra vanligaste sopor.

Väl ute stötte vi nästa lockande hinder….

Är det en rutschkana eller en trappa eller....ja någonting roligt är det!

Är det en rutschkana eller en trappa eller….ja någonting roligt är det!

tåg, resa, barn

En lagom trött liten Kiwi på tåget hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>