Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria

Sunwing Arguineguín Seafront är Vings bästa familjehotell på Gran Canaria. Vi reste dit i slutet på januari för att få lite vintersol. Hotellet är modernt och fräscht med ett stort poolområde med en helt fantastisk utsikt över Atlanten. Om man tröttnar på sol och bad finns gott om aktiviteter för både stora och små.

sunwing resort, gran canaria, charter, barn, familj

Vi hade en härlig vecka på Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria.

Sol och bad i januari

I januari tog vi flyget till Gran Canaria och spenderade en härlig vecka på Vings stora familjeresort där. Vi fick även sällskap av sambons föräldrar och syskon så vi var sex vuxna och ett barn på fyra år. Vi hade tur med vädret och fick en vecka med sol och bad varje dag. Sunwing Arguineguín Seafront är ett mycket fint hotell och Sunwing-konceptet levererade verkligen vad vi hade förväntat och lite till.

barn, flyg, mat

Barnen välkomnas redan på flyget med Lollo och Bernies favoritmat.

Det sämsta med den här resan var att flygtiden ändrades från avresa på morgonen till avresa på eftermiddagen. Där tappade vi några timmars sol tyvärr men det tog vi igen med råge senare under veckan.

Ljust och fräscht rum

Det absolut bästa med den här resan var den helt enorma balkongen på rummet. Sunwing Arguineguín Seafront är åtta våningar högt och i stort sett alla rum har mer eller mindre havsutsikt. För mig som är höjdrädd var åttonde våningen helt uteslutet. Därför hade jag bett om ett rum så långt ner som möjligt, först i samband med bokningen och sen även genom att maila hotellet. När vi kom fram kunde jag dra en lättnadens suck för vi hade ett rum på första våningen. Som en liten extra bonus hade alla rum på första våningen extra stora balkonger.

charter, balkong, rum, familj, barn, hotell

Vilken lycka att få springa runt på den stora balkongen efter flera timmar på flyg och buss, tyckte Maja.

Vi hade bokat ett rum i kategori Family typ K, som hade sovrum, vardagsrum, köksdel och badrum med dusch. Och naturligtvis den fantastiska balkongen med full havsutsikt. Lägenheten var ljus och fräscht möblerad och det fanns allt som man behöver för en semester på en vecka eller två.

hotell, charter, rum, familj, resa

Sovrummet var avskärmat med en bred skjutdörr som gav en luftig känsla.

förvaring, hotellrum, charter, resa, gran canaria

Stor garderob i sovrummet där det mesta fick plats.

hotellrum, barn, familj, bäddsoffa

Vardagsrumsdelen med en soffa som gick att bädda för två personer.

Det vi saknade var lite mer ytor att kunna lägga ifrån sig grejer. Det blir lätt att man har lite påsar, surfplattor, mobiler, läskburkar och dylikt som man vill kunna ställa ifrån sig. I den här lägenheten fanns inga såna ytor alls. Det enda som fanns var ett minimalt soffbord och en liten hylla under TVn. Det fanns inte heller några krokar på väggarna.  Fast soffan var ju såklart bra till att lasta av badkläder och handdukar på.

lägenhet, charter, gran canaria

Köksdelen hade allt man kunde behöva. Vi lagade inte direkt någon mat där men det skulle absolut duga till att svänga ihop lite enklare rätter om man skulle vilja.

badrum, hotell, kanarieöarna

I badrummet saknade vi en bänk runt handfatet eller nån slags hylla under spegeln. Som det var nu fick det knappt plats ett tandborstglas på handfatskanten. Det fanns en liten träbänk att ställa saker på men den var räfflad så det var lite svårt att få flaskor och burkar att kunna stå upp rakt.

resa med barn, resevagn, resesulky

Vi hade bokat en sulkyvagn för att slippa släpa på vår egen på flyget. Vagnen var av vanlig paraplysulkymodell och var nästan helt ny så vi var nöjda.

Som sagt, ett mycket fint rum som helt fyllde sitt syfte som semesterbostad. Igen, det absolut bästa var den stora balkongen med den fantastiska utsikten. Vi spenderade ganska mycket tid där ute, eftersom att den var så stor fick alla i resesällskapet plats att samlas där. Jag tog en kopp te där på morgonen och såg havet ljusna och innan det var dags för middag kunde man njuta av solnedgången. Det är någonting alldeles extra att kunna titta ut över havet och horisonten.

solnedgång, havsutsikt, hotell, kanarieöarna

Solnedgång i havet och nedanför balkongen dukas kvällens middagsbuffé upp. Om vi ville kunde vi även titta på kvällsshowerna från balkongen.

sol, balkong, hotell, charter

Passar på att slappa lite på balkongen i eftermiddagssolen när Maja är på barnklubben.

Teide, utsikt

Vid klart väder kunde vi t o m se konturerna av Spaniens högsta berg, vulkanen Teide på Teneriffa.

Aktiviteter och barnklubb

Vings egna maskotar Lollo och Bernie ser till att alla barn trivs på deras Sunwing Family Resorts. Konceptet är mycket väl genomtänkt med allt ifrån egen musik, barnklubb till shower. Lollo och Bernie dyker upp mest var dag lite var stans på hotellet och busar med barnen. Många kramar blir det också.

lollo o bernie, ving, charter, barn

Maja kände direkt igen sina favoriter från vår resa till Teneriffa förra året. Det blev ett kärt återseende.

lollo o bernie, ving, barn, resa

Bernie dyker upp vid frukosten och busar med barn och vuxna.

Vings stora familjehotell bjuder på ett späckat schema för deras små gäster. Det finns barnklubbar för olika åldrar från tre år och uppåt. Då kan föräldrarna passa på att slappa lite i solen. Barnklubbarna träffas ca fem gånger per vecka och anmälan sker i receptionen inför varje träff. Pris per gång ca 7-8 €. Ledarna som tar hand om barnen är verkligen pigga, glada och bjuder på sig själva. Kul också att dom har flera busiga killar som tar hand om barnen och inte bara tjejer. Det var likadant när vi var på Sunwing Resort på Teneriffa och det kan ni läsa mer om här.

Maja var bl a med på pizza- och filmkväll på Miniland, skattjakt, Indianer & cowboys och sista kvällen uppträdde hon på scenen med Ministars. Hon var så stolt och glad att få gå iväg med dom andra barnen och Lollo o Bernies ”fröknar”.

ving, barnklubb, lollo o bernie

En svartmuskig cowboy har stulit barnens chipspåse….

ving, barnklubb, charter, hotell

….men Mini-indianerna är den snart på spåren….

ving, barnklubb, charter, resa, barn

Snart är cowboyen infångad och chipsen beslagtagna och kan intagas på Miniland!

Utöver barnklubben som träffas ca en och en halv timme åt gången finns tillgång till Miniland så gott som hela dagarna. Hit kan barn i alla åldrar komma i sällskap med sina föräldrar för att leka och träffa andra barn. Här finns pysselbord, leksaker och filmhörna. Utanför finns lekpark. Ving ordnar även många aktiviteter som är gratis dit barnen får komma utan anmälan tillsammans med föräldrarna. T ex Minidisco i poolen och Lollo o Bernies After Beach.

Miniland, pyssel, charter, barn, aktiviteter

Ansiktsmålning och pyssel, en bra dag på Miniland.

ansiktsmålning, semester, barn, sol

Grrr, en farlig glitter-haj!

minidisco, vattengympa, pool, barn, semester, familj

Fullt ös i barnpoolen när det är vattengympa och Minidisco för barnen!

Ministars, Sunwing, barnklubb, barnshow

Inte ett öga torrt bland föräldrarna när dom får se sina små ögonstenar uppträda på stora scenen med Ministars.

Även för vuxna finns många olika aktiviteter som ingår i priset och en del med extra avgift. På alla Sunwing Resorts erbjuds goda möjligheter att träna med fräscht gym, vattengympa och SATS gruppträning. Svärmor som är mycket sportig testade flera och var väldigt nöjd. Dock saknade hon den härliga morgonyogan vid havet som fanns på TUI Family Life Alcudia Pins.

Shopping i Arguineguín

Om du vill shoppa mycket på semestern är Arguineguin inte rätt ställe att åka till. Det finns ett mycket begränsat utbud av affärer i den lilla fiskebyn. Vi visste om innan vi åkte att det var en liten by men blev sen ändå förvånade över att det fanns så litet utbud av butiker. Eftersom det inte direkt finns några stränder så finns inte heller några tingel-tangelbutiker med strandgrejer.

shopping, arguineguin, gran canaria

Strandpromenaden går från hotellet in till byns centrum. Precis till vänster där strandpromenaden går ihop med vägen finns en liten butik med fina bad och strandkläder till bra priser.

Efter ett par dagars acklimatisering hittade vi dock en hel del bra butiker att shoppa i. Eftersom att det finns gott om lägenheter i området där det bor turister lite mer långvarigt så finns det även gott om sk allt-i-alla butiker som säljer lite av det mesta. Kläder, väskor, dekorationer och köksredskap t ex. Allt är betydligt billigare än vad det är på de lite mer folktäta turistorterna. Jag köpte t ex en fin sarong för endast 5 €.

strand, arguineguin, gran canaria

En av Arguineguins mindre stränder.

Vi hittade även en fin liten butik efter strandpromenaden som sålde mycket fina bad och strandkläder till bra priset. Det finns även två mindre gallerior i Arguineguin som bjuder på lite olika shopping. Det är mycket tomma lokaler i dom men vi hittade ändå en del små pärlor, t ex en butik som sålde fina barnkläder från Zara.

shopping, arguineguin, gran canaria

Butik med fina barnkläder i en av galleriorna i Arguineguin.

Det finns en stor Spar-butik ca 500 meter från hotellet som säljer typ allt på två våningar. I bottenplan på den ena gallerian ca 1000 m från hotellet finns också en riktigt stor livsmedelsbutik.

supermarket, arguineguin, gran canaria

Stor supermarket i bottenplan på gallerian.

Om man får väldigt mycket shopping-abstinens går det dock bra att ta bussen ner till Maspalomas. Det tar ca 20 minuter och kostar ca 1,5 €. Det är mycket enkelt att ta sig runt med buss på Kanarieöarna. Busschaufförerna är alla mycket hjälpsamma att visa förvirrade turister till rätt buss.

faro, maspalomas, sandyner

Det finns inte bara bra shopping i Maspalomas utan även fantastiska vyer över sanddyner och hav från fyren. Bussen stannar bara ett par hundra meter från fyren och galleriorna.

Marknad i Arguineguín

En gång per vecka, på tisdag förmiddag, är det en stor marknad i Arguineguin. Den är vida känd och omtalad, resebolagen använder den mycket i sin marknadsföring. Tyvärr var det en stor besvikelse. Inte direkt något fint att köpa och priserna var nästan de dubbla mot butikerna inne i byn. Den blir dessutom snabbt helt packad med folk eftersom att det går buss- och båtresor dit från de andra turistorterna efter Gran Canarias sydkust.

marknad, arguineguin, gran canaria

Lämmeltåget till och från tisdagens marknad i Arguineguin.

Vill man ändå gå dit och titta så får man vara beredd på att trängas eller vara ute tidigt. Jag var där strax före kl tio och då var det ok med folk. När jag lämnade ca 40 minuter senare var det ganska packat och ett lämmeltåg av turister var på väg in till marknaden. Det är inte svårt att hitta dit, Arguineguín är en liten by och det är bara att följa efter folkströmmen.

Mat och restauranger i Arguineguín

Till denna resa hade vi bokat Sunwing Inclusive som är en form av halvpension. Den innebär att man äter alla frukostar samt fem middagar och fem luncher i bufférestaurangen. Maten var bra så vi har inget att klaga på där. Nästa gång vi reser på charter blir det nog ändå endast frukost som förbokat.

all inclusive, sunwing, charter

Fin och fräsch bufférestaurang men lite dåligt planerad och rörig. För att få med sig allt måste man slingra sig fram och tillbaka mellan många olika stationer.

Visst är det bekvämt att kunna gå direkt och ta mat när man har en hungrig och rastlös fyraåring med sig men man tröttnar ändå lätt på trängsel, stoj och överflödet av mat. Nästa gång blir det nog att köpa hem lite enklare mat till rummet på kvällen och sen restaurang eller buffé nån kväll.

all inclusive, sunwing

Bestick och servetter fanns placerade långt ner. Inte så fräscht att behöva tränga sig in bland sandalklädda fötter och bara ben.

all inclusive, sunwing, ving, gran canaria

Maten på bufféerna var mycket fin och fräsch. Det mesta finns och man behöver aldrig gå hungrig därifrån. Extra bonus att kunna sitta ute och beundra solnedgången och det vackra poolområdet.

Två av veckans kvällar blev det restaurangbesök. Första kvällen besökte vi en restaurang i byn som heter Fusion. Vi hade läst mycket fina recensioner om den. Fusion hade mycket fräsch mat och fin service, där serveras mat med asiatisk touch men även en del klassiska rätter som caesarsallad och pasta. Om du gillar stark mat har du kommit rätt, om inte får du se upp med de rätter som är märkta som starka. Min sambo älskar stark mat men han blev helt röd och tårögd av den nudelrätt han åt för den var så het. Och han hade ont i magen hela nästa dag.

restaurang, sunwing, arguineguin

Miguel’s Kitchen & Grill på Sunwing Arguinguín Sefront. En mysig familjerestaurang.

En av kvällarna besökte vi hotellets egen á la carte restaurang, Miguel’s Kitchen & Grill. Det är en restaurang som ingår i Sunwing-konceptet och finns på fler Sunwing Resorts. Trots att den är ”massproducerad” är det ett mycket mysigt ställe som är perfekt för barnfamiljer. Menyn är till stor del anpassad för skandinaviska gäster och självklart finns alternativ till barnen.

restaurang, sunwing, arguineguin

Målarbok och kritor till barnen så blir väntan på maten inte så lång.

Hyra bil på Gran Canaria

Gran Canaria har mycket mer än bara sol och bad att erbjuda. Det finns mycket att upptäcka med bil eller buss. Vi hyrde bil genom förmedlingen på hotellet eftersom det är smidigast. Trots att det fanns mycket att titta på så bestämde vi oss för att åka upp till Las Palmas och göra lite avstickare på vägen. Även om Gran Canaria är en relativt liten ö så är det inte möjligt att se allt på en dag.

hyra bil, gran canaria, bergen, utsikt

I höjd med Maspalomas tog vi en liten avstickare upp i bergen. Bara några kilometer upp finns en fin utsiktsplats med parkering. Där kan man stanna till och beundra den helt otroliga utsikten över bergen och havet.

utsikt, berg, gran canaria

Utsikten in mot bergen känns helt sagolik och nästan overklig. Men helt fantastisk.

Till Las Palmas kan man ta motorvägen hela vägen upp. Det tar ca 40 minuter att köra från södra sidan av Gran Canaria. Trafiken-situationen är helt ok, inte så hetsig som man kan tro. Värre var det uppe i bergen där man ska samsas på smala serpentinvägar inte bara med andra trafikanter utan även med stora klungor av cyklister som kör lite hur som helst.

las canteras, las palmas, gran canaria

Las Palmas stolthet, den magnifika stranden Las Canteras. Det var här som charter-turismen började nån gång på 60-talet. Utsikten från strand och strandpromenad är helt otroligt vacker.

hotell, las canteras, charter

Några av de första charterhotellen stoltserar efter Las Canteras promenad. Svärfar var här på 60-talet, då kostade en veckas helpension några hundralappar.

Vi hann inte med att se allt vi ville i Las Palmas utan det blev mest bara en promenad utefter Las Canteras, lunch och sen strosade vi neråt på en av de större gatorna och gick i lite butiker. Glass, fika och en lekpark hann vi också med.

Lite kuriosa för den båtintresserade är att Las Palmas har en av världens mest trafikerade hamnar. Dit kommer både stora lastfartyg och Atlantseglande småbåtar. Där finns även ett stort varv och hamnen tar även emot många offshore-fartyg som jobbar mot oljeriggar som finns efter Afrikas västkust.

fartyg, hamn, las palmas

Las Palmas är en utmärkt plats för Shipspotting. Sambon och svärfar försöker med hjälp av appen Marine Traffic att ta reda på vilka fartyg som ligger i och utanför hamnen. PS. Sambon är nuvarande sjöman och svärfar är ex sjöman.

Efter Las Palmas hade vi lite tid kvar av dagsljus så då bestämde vi oss för att köra upp till Ageate och Puerto de las Nieves. Agaete är en förtjusande liten by med vitmålade hus efter smala vindlande gator som ligger placerad mitt mellan havet och bergen. Precis nedanför vid havet ligger byn Puerto de las Nieves. Härifrån går det färjor till dom andra Kanarieöarna och byn har en hänförande utsikt över dramatiskt svarta vulkanberg och skummande hav.

puerto de las nievas, gran canaria

Dramatisk utsikt från strandpromenaden i Puerto de las Nievas.

En bra semester på Gran Canaria

Summerat kan jag säga att vi hade en mycket bra semestervecka på Gran Canaria. Sunwing-konceptet levererade vad vi förväntat och Gran Canaria som ö hade mer att erbjuda än vi förväntas oss. Vi åker absolut tillbaka hit och nästa gång ska det bli en ordentlig tur upp i bergen. Jag avslutar med lite blandade bilder från vår vecka. Så önskar jag er alla en trevlig resa till Gran Canaria för jag antar att ni vill åka dit nu 🙂

lollo och bernie, sunwing resort

En av veckans höjdpunkter var ett besök på rummet av Lollo. Detta är verkligen något som rekommenderas. Barnen blir så förtjusta av att Lollo eller Bernie kommer på besök och busar!

barnshow, hotell, underhållning, barn, ving, charter

Barnens shower avslutas med en långdans runt området med Lollo o Bernie i spetsen. Det blir ett långt tåg när alla barn glatt hänger på!

pool, barnpool, gran canaria

En bild över det läckra poolområdet med flera pooler i olika nivåer. Alla är ordentligt uppvärmda till mellan 27-29 grader. Det fanns gott om solstolar och det bästa är utsikten över Atlanten.

shopping, arguineguin

I allt-i-allo-butikerna fanns det mesta att köpa. Det mesta väldigt billigt.

pool, barnpool, hotell, familj, barn, kanarieöarna

Många glada stunder i poolen blev det.

arguineguin, gran canaria

En liten gata i byn som leder mot havet.

hotell, gran canaria

Sunwing Arguineguin Seafront i kvällssolen.

Vi valde att boka vår resa med ett charterbolag för att det var bekvämt. Det kostar mer men vi tyckte det var värt den servicen vi fick. Är man en mer prismedveten resenär kan man komma billigare undan genom att boka flyg och hotell själv. Det finns många olika siter på internet som du kan boka både hotell och pris genom. Här är ett exempel på en sida där du kan få tips på prisvärda hotell på Gran Canaria.

3 Responses to Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria

 1. Hej, kom in på denna blogg när jag sökte på Sunwing Arguineguín. Vi sitter och tittar lite efter resor i vinter och har fastnat för detta ställe som verkar bra när man har två mindre barn. Det stog mycket bra i detta inlägg som vi nog kommer ha nytta av. Tänkte på sulkyvagnen som det står att ni hade bokat. Hur gör man om man vill boka en sån? Det är ju skönt att slippa släpa med sig hemifrån.
  /Rikard

  Permalink
  • Hej Rikard, vad roligt att du hade nytta av mitt inlägg. Vi kan verkligen rekommendera Sunwing när man reser med barn. Det är så bekvämt. Sulkyvagn bokar du som ett tillägg efter att du gjort själv bokningen. Trevlig resa!

   Permalink
 2. […] på Gran Canaria. Deras Sunwing Resort har vunnit Stora Barnsemesterpriset 2015 för bästa charterhotell för barnfamiljer. Här kan hela familjen koppla av och ha det kul […]

  Permalink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>