Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Resa till London med barn

Just nu pågår förberedelserna för fullt inför vår nästa resa; en fyradagars-tripp till London! London med barn kanske får många att rynka på näsan. Men faktum är att London har mycket att erbjuda dig som reser med barn. Nedan har jag listat några tips på vad man kan hitta på med barn i olika åldrar på en London-resa. Vi ska göra vårt bästa för att hinna med så mycket som möjligt!

Här kan ni läsa mer om vår resa till London.

london, resa med barn, barn, museum

Den klassiska reklam-skylten vid Piccadilly Circus i London.

Musikal för barn

London är ju känd för sitt rika utbud av teater och musikaler. De flesta kanske är av den sorten som mest attraherar vuxna. Men det finns även flera alternativ som lockar yngre besökare. För dom minsta finns Lejonkungen. Där kan dom känna igen handlingen och musiken från Disney-filmen.

Här kan du läsa en bra lista på 21 musikaler i London som passar barn.

Barnvänliga museum

Vi kommer att spendera en heldag med att besöka två av Londons absolut mest barnvänliga museum; London Science Museum och Natural History Museum. Båda har fri entré och ligger precis bredvid varandra inte långt från South Kensington tunnelbanestation.

Lekparker

London är en storstad som är full av grönområden så det finns gott om platser för barn som besöker staden att kunna springa av sig. De flesta parker är dessutom utrustade med fina inhägnade lekparker. En av de största och finaste är Diana Memorial Playground i Hyde Park. Vi har bokat boende i närheten av just Hyde Park så den kommer vi definitivt besöka minst en gång.

Många aktiviteter för barn

Utöver alla fantastiska sevärdheter som London bjuder på så kommer finns det så mycket härligt att bara uppleva och titta på. Både för barn och vuxna. Eftersom vi ska resa med vår dotter på 4,5 år kommer vi inte att planera in ett allt för tajt schema utan det måste få finnas tid till att leka också.

Vi tar sulkyvagn med som lätt kan bäras eller fällas ihop på tunnebana/buss. Om vi vill shoppa kommer vi att söka oss till dom större varuhusen och köpcentren som har lekrum. Då kan vi turas om att gå runt medans en av oss vaktar Maja.

Hamleys – barnens eget Mecka

Självklart blir det ett besök till alla barns drömbutik. Den anrika leksaksbutiken Hamleys på Regent St. Att ta oss igenom sex våningar av leksaker kommer nog att ta sin tid.

Som det känns nu känner jag mig bara positiv till att ta med ett barn på London-resan. Jag rapporterar senare om hur mina förväntningar infriades 🙂

 

 

One Response to Resa till London med barn

  1. […] bloggen Cirkusalfredo bloggar ”Karin” om sina upplevelser om att resa med barn och inlägget ”Resa till London med barn” kan […]

    Permalink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>