Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Mysigt besök på Kvarnfallets Antikhandel

En av mina bästa barndomskompisar driver sedan en tid en Loppis/Antikhandel och café i en gammal kvarn vid Hjälmare Docka utanför Arboga. Jag bara måste få göra lite reklam om detta trevliga utflyktsmål. Butiken är på tre våningar och där blandas gammalt och nytt. Caféet är inhyst i butikslokalen så om du tycker om bordet du sitter och fikar vid kan du köpa det.

antikhandel, loppis, cafe, arboga, hjälmare kanal

Kvarnfallets Antik har en mysig atmosfär med en fin blandning av gammalt och nytt.

Nu är ju jag såklart partisk men jag tycker att det är så mysigt att komma till Kvarnfallets Antikhandel. Den gamla kvarnen ligger så vackert vid Hjälmare kanal som precis där bildar en liten sjö. Det är en så rofylld miljö och det är skönt att bara strosa runt lite. På sommaren kan man bada på badplatsen som ligger alldeles intill eller promenera bort till dockan där det ligger lite båtar.

café, loppis, antik, lunch, arboga

Sitt och fika mitt i butiken eller ta med kaffekoppen och ta en runda i butiken.

Maja såklart varit med många gånger och tycker alltid att det är så spännande att titta på alla fina saker. Vissa saker är mer intressanta än andra….

antik, loppis, café

Till Majas förtjusning finns det en hel del retrogodis i butiken.

Min väninna är mycket påhittig av sig och det brukar hända lite olika saker i butiken. Vissa kvällar är det musikunderhållning. Passande nog har hon en syster som går på Operahögskolan.

loppis, antik, café

Maja blev överförtjust av att se ett piano och satte direkt igång med att spela och sjunga.

Så jag kan verkligen rekommendera ett besök på ”Kvarnen”. Vintertid är den öppen mån-söndag och sommartid är den öppen alla dagar. I caféet kan man förutom fika köpa mackor, sallader och på vardagar serveras lunchbuffé.

antik, cafe, loppis

Dom där små runda glasunderläggen följde med mig hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>