Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Vara publik på Allsång på Skansen med barn

Jag och Majas morfar har länge velat vara publik på Allsång på Skansen och nu i tisdags gjorde vi äntligen slag i saken. Eftersom att det var en av sommarens varmaste dagar och vi skulle ha Maja på 3,5 år med oss var det ganska uteslutet att gå dit redan på morgonen för att få sittplatser. Så vi gick dit senare på eftermiddagen och hoppades på att få ståplatser och en glimt av Allsången och det lyckades vi med!

Äntligen Allsång

Publik på Allsång på Skansen

Maja får bästa utsikten över scenen från moffars axlar!

Istället för att köa och vakta platser hela dagen så satsade vi på att kunna få en liten glimt av genrepet som skulle vara ca kl 17.00. Vi kom fram till Skansen ganska precis till kl 17.00 och lyckades få helt ok ståplatser på sidan av scenen. Fin utsikt över vattnet fick vi också!

Här kan man se en liten glimt av Jon Henrik.

Här kan man se en liten glimt av Jon Henrik.

Jon Henrik Fjellgren på Allsången

Jag hade tur för just denna kväll var min favorit från Talang, Jon Henrik Fjällgren med på Allsången. Där vi stod kunde man få helt ok glimtar av scenen och artisterna. Man kunde gå fram mot staketet och sträcka på sig så såg man bra. Helst skulle man ha haft nåt att stå på. Men det bästa var att man hörde allt bra och fick vara med i den härliga Allsångsstämningen!

Mycket publik på Allsång på Skansen.

Mycket publik på Allsång på Skansen.

Mycket nöjda

Vi var mycket nöjda med kvällen. Allt var helt klart över förväntan eftersom vi inte visste om det ens skulle gå att komma fram alls. Att gå på genrepet kan rekommenderas om man har mindre barn. Det är inte så sent på kvällen och inte lika mycket folk. Det var helt lagom för Maja också att vara där en timme ungefär. Det var en positiv överraskning att det gick att få så hyfsade plaster så pass sent på dagen.

Härlig stämning på Allsången

Det bästa var nog den härliga stämningen. Nu hade vi ju även otrolig tur med vädret. Men det var en så festlig stämning med mycket folk i alla åldrar. Vi kommer absolut att gå på Allsången flera gånger. Speciellt nu som vi vet att det inte måste vara ett heldagsprojekt för att bli bra.

Publik på Allsång på Skansen

Härlig stämning i väntan på Allsången.

Skansen extra fint på kvällen

Skansen är ju en mycket vacker plats men nu i kvällssolen var det helt magiskt att gå runt där. Här kommer lite blandade bilder. Dom är ju tagna med iPhone så de gör väl inte kvällen helt rättvisa men man kan få en känsla för hur fint det kan vara att besöka Skansen på en sommarkväll.

Det är kanske inte alla som vet men Skansen är öppet även på kvällen. Insläppet stänger kl 18.00 så man måste gå in före det men många av restaurangerna och kaféerna stänger inte förrän kl 22.00 sommartid.

Sista turen för dagen med Tuff-tuff-tåget!

Sista turen för dagen med Tuff-tuff-tåget!

Fantastisk utsikt över Stockholms siluett.

Fantastisk utsikt över Stockholms siluett.

En härlig sommarkväll på Skansen.

En härlig sommarkväll på Skansen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>