Cirkus Alfredo

Cirkus Alfredo

-tips på lite skojiga platser att besöka med barn

Astrid Lindgrens Värld

Vi bara älskar Astrid Lindgrens Värld! Så mycket att vi har varit där tre gånger på ett år. Ändå tycker vi att det finns så mycket kvar att upptäcka att vi absolut kommer åka dit igen!

Där sagor blir verklighet

astrid lindgrens värld, alv, astrid lingren värld, vimmerby, camping

Kling och Klang hälsar alla barn välkomna till Astrid Lindgrens Värld.

På Astrid Lindgrens Värld är det verkligen som att sagorna blir på riktigt. Bara man kliver in genom entrén så befinner man sig mitt på Bråkmakargatan. Där finns Lottas hus och Tant Bergs hus och besinstationen där Lotta hittade en julgran. Och vilka står där och hälsar välkomna om inte Kling och Klang tillsammans med Fröken Prusselius!

astrid lindgrens värld, alv

På Pippis teater finns gott om plats och alla kan se scenen bra, stora som små!

 

Roligt för alla åldrar

Astrid Lindgrens Värld passar verkligen både stora och små. Barnen blir helt förtjusta av att få se sina sagohjältar livs levande och för vuxna är det en riktig nostalgitripp att kunna vandra runt bland Junibacken, Katthult och Körsbärsdalen. Allt håller verkligen hög kvalitet här och man känner att man hela tiden får det där lilla extra.

astrid lindgrens värld, alv, astrid lindgren värld

Kom och lek i Lottas hus på Bråkmakargatan. Det är här som filmerna om Lotta har spelats in.

astrid lindgrens värld, alv

Hälsa på i Nils Karlsson Pysslings värld där du kan få känna dig som en liten, liten pyssling.

Nu låter det säkert som värsta reklaminlägget men vi har bara varit så nöjda med våra besök där att vi vill rekommendera andra att åka dit. Det vi uppskattar mest är att det är så hög kvalitet på allt. Miljöerna är verkligen välgjorda, showerna är riktigt bra, det är rent och fräscht, finns ordentligt med toaletter och maten som serveras är gjord på bra råvaror.

astrid lindgrens värld, alv, vimmerby, camping

Överallt i Astrid Lindgrens Värld finns det fullt med roliga ställen som lockar till lek. Stenar som sprutar vatten var roligast en varm dag i juli.

Kom och lek med dina favorit-sagofigurer

Astrid Lindgrens Värld är inte jättestor till ytan, du tar dig lätt runt och hinner se allt på en dag. Men vill man verkligen uppleva allt och inte bara hinna titta lite så måste man ha två hela dagar i parken. Bara att hinna se de största föreställningarna kan ta nästan en dag. För vem vill inte se Pippi Långstrump brottas med Kling & Klang, Emil fastna i soppskålen eller Rövarna i Mattisborgen stämma upp i sång?  Sen ska man gärna hinna med att se lite av de levande föreställningarna som spelas i de olika miljöerna under dagen. Där får ofta även publiken vara med i föreställningen!

Astrid Lindgrens Värld, alv, Vimmerby, Astrid Lindgren Värld

Barnen får hjälpa Emil och hans familj att ”måla” på Snickerboa. Det var mycket populärt!

Astrid Lindgrens Värld, alv, Vimmerby, Astrid Lindgren Värld

Erik fick hjälpa till att få ner Anton från taket. Maja var så glad och stolt att hennes egen pappa var med och hjälpte till!

Att få träffa, prata med och krama sina favoriter från sagorna och filmerna är en stor upplevelse för barnen. Alla skådespelarna är riktigt proffsiga och trevliga. Man kan hitta dom i sina miljöer på vissa tider och ibland kan man stöta på när dom strosar runt i parken. Speciellt Pippi Långstrump och Karlsson på Taket brukar hitta på nåt bus och skoj med barnen!

Fantastiska föreställningar

Vi rekommenderar verkligen att gå på föreställningarna. Flera gånger per dag spelas det teater runt om i hela parken. Varje föreställning spelas en gång per dag så det gäller att planera lite. Dom största och populäraste är såklart Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter. I Villa Villekulla, Katthult och Mattisborgen visas ca två, tre olika föreställningar varje dag. Det är mycket sång, musik och fart i varje föreställning som är ca 20 minuter långa. Skådespelarna är verkligen duktiga och alla föreställningarna kan uppskattas av både vuxna och barn i olika åldrar.

Astrid Lindgren Värld, alv, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld

Dom stora scenerna är byggda som en amfieteater. Det finns gott om plats utan att behöva trängas, stå i kö eller vara där lång tid i förväg. Både barn och vuxna kan se scenen bra från alla platser.

På Lilla scenen kan man se lite mindre föreställningar. Där kan man också delta i dagens allsång tillsammans med Kling & Klang och Fröken Prusselius. Det brukar vara mycket uppskattat av dom mindre barnen. Under dagen spelas även olika mindre föreställningar ur Astrid Lindgrens sagor. Sist vi var där såg vi på Nils Karlsson Pyssling och Alva på bal ur Madicken.

Astrid Lindgren Värld, alv, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld

En klassisk scen där Alva dansar vals med stadens sotare till Borgmästarinnans stora förtret.

En riktigt uppskattad sak med föreställningarna är att skådespelarna ofta ger sig ut eller dyker upp mitt bland publiken. Det gör att allt känns så levande. Barnen blir så glada av att se Emil eller Ronja gå förbi bakom ryggen!

Astrid Lindgren Värld

Teater både på scenen och bland publiken. Här ser vi en torghandlare ropa ut sina varor på marknaden som Alva, Madicken och Lisabet besöker.

Astrid Lindgren Värld, alv, Vimmerby

Plötsligt dyker Birk upp mitt bland publiken under föreställningen vid Mattisborgen.

Boende på camping

Vi har hyrt stuga på campingen som hör till Astrid Lindgrens Värld två gånger. Denna gång bodde vi i en sk campingstuga med fyra bäddar. Det är en mycket liten stuga med två våningssängar, bord med stolar och ett litet minikök utan vatten. Det finns även ett bord med bänkar utanför. Ganska enkelt alltså men helt ok för att sova över i en natt. Allt är helt och rent och det är nära till toaletter och dusch i det fräscha nyrenoverade servicehuset.

Astrid Lindgrens Värld, alv, Vimmerby, Astrid Lindgren Värld

Tre vuxna och ett barn fick nätt och jämt plats i lilla stugan. Maja tyckte det var toppen med våningssängar!

Det finns många olika alternativ av boende i och omkring Vimmerby när man ska besöka Astrid Lindgrens Värld. Både billiga och en del lite dyrare. Vi har kollat upp en hel del alternativ till boende men i och med att det är ett paketpris på boende och entré om man bor på deras egen camping blir det rätt prisvärt. Vi räknade ut att kostnaden för boendet blev ungefär 500 kr för en natt och det måste nog klassas som ganska billigt för boende i Vimmerby. Parkering ingår också och det var inga problem när vi anlände till parkeringen utan att ha checkat in än. Vi bara sa att vi bokat boende på campingen så behövde vi inte betala.

Astrid Lindgrens Värld, alv, Vimmerby, Astrid Lindgren Värld

Nära till campingen. Bara att gå igenom tunneln så är man framme. Det är skönt för små trötta ben som har lekt hela dagen!

Så, allt som allt hade vi ännu en gång två riktiga toppen-dagar på Astrid Lindgrens Värld. Vi längtar redan till nästa säsong!

Läs om vår dag på om en annan trevlig nöjespark, Furuvik!

 

 

One Response to Astrid Lindgrens Värld

  1. Måste såklart kika in på din blogg också! Vi har inte besökt ALV med barnen än, trots att jag har varit där flera gånger med syskonbarn innan jag fick egen familj. Det är nog hög tid den här sommaren…

    Permalink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>